Wednesday, 21 May 2014

SIRI RASULULLAH SUPER HEROKU : ANA NAK JADI AISYAH"Ana sayang, Ana sekarang dah 11 tahun tau? Ana dah baligh, jadi menutup aurat tu wajib ke atas Ana,” nasihat Puan Khadijah, cuba memahamkan anaknya itu.

“Tak mahu! Ana belum bersedia untuk semua itu!” Ana memuncungkan bibirnya sambil menghentak-hentakkan kaki.

Ana kemudiannya berpaling ke arah lain tanda protes.

________________________________________________________

Ana merupakan seorang kanak-kanak yang suka berangan-angan. Kadangkala dia ingin cantik seperti Princess Mermek, lemah-lembut seperti Cincinderella, punya rambut yang ikal seperti Rapunzyl Girl. Semuanya disebabkan minatnya terhadap kartun-kartun animasi itu, sehingga dia hanyut dalam dunia fantasi ciptaannya sendiri. Ana juga mula tidak fokus dalam pelajaran dan sering tidak menyiapkan kerja sekolah yang diminta oleh guru-guru.

Suatu hari, Ana dipanggil oleh gurunya kerana minat dan sikapnya itu. Hal tersebut membuatkan Ana begitu marah pada Sumayyah, seorang murid yang alim dan berakhlak mulia. Dia mula berdendam dan menyebarkan fitnah terhadap Sumayyah. Namun kekuatan yang ada pada Sumayyah membuatkan Ana mula berasa hairan. Apakah kejadian yang telah berlaku pada mereka? Adakah peristiwa tersebut berjaya mengubah diri Ana?


Dapatkan novel ini sebagai hadiah buat anak-anak anda.

Jumlah harga buku termasuk kos pos : RM12.90 + RM6.00 = RM 18.90
No comments:

Post a Comment